Cum sa iti alegi bicicleta potrivita

Oamenii prefera din ce in ce mai mult sa se deplaseze cu bicicleta in locul altor mijloace de transport poluante. Daca te-ai decis sa iti cumperi bicicleta, trebuie sa tii cont de cateva aspecte in alegerea ei. Iata cateva informatii utile care te vor ajuta.

Unde vrei sa utilizezi bicicleta?

Pentru a sti exact ce bicicleta ti se potriveste, trebuie sa decizi unde si cum o sa o folosesti: la munte sau la mare, in excursii pline de adrenalina sau la plimbari lejere.

In acest fel vei putea alege bicicleta potrivita pentru tine. Bicicletele se impart in mai multe categorii: cursiere, urbane (de oras), de munte (mountain bike-prescurtat – MTB), cele dedicate sporturilor extreme (Dirt jump, Trial, Downhill).

Cursierele sunt recomandate celor care vor sa parcurga distante lungi pe sosea cu bicicleta. Bicicleta urbana este utilizata in special de aceia care vor plimbari lejere, prin parc sau pentru deplasari prin oras. Pe MTB poti conta atunci cand doresti sa parcurgi un traseu prin padure sau un drum forestier. Daca crezi ca ai acumulat destula experienta si iti plac sporturile extreme, poti incerca una dintre ramurile mai complexe ale mersului pe bicicleta: dirt jump, trial sau downhill.

In ce buget te incadrezi

Acum ca stii ce fel de bicicleta ti se potriveste, trebuie sa iei in calcul care este bugetul alocat pentru achizitionarea acesteia, deoarece un buget mic poate influenta calitatea bicicletei. O bicicleta ieftina presupune batai de cap, deoarece are o echipare standard, de cele mai multe ori cu piese de slaba sau foarte slaba calitate.

Cu un buget cuprins intre 1000 si 1500 lei poti cumpara o bicicleta din gama entry level, potrivita ca prima bicicleta. Daca esti un biciclist ocazional te poti incadra si intr-un buget mai mic.

 De unde iti cumperi bicicleta?

Magazinele care vand biciclete pe internet sunt mai ieftine, insa au un dezavantaj: nu poti proba bicicleta si nici nu beneficiezi de servicii de service la preturi speciale.

Oricum, ai de unde alege tinand cont de ofertele numeroase si atractive. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de echiparea acesteia pentru a obtine un raport calitate/pret cat mai bun.

Foto: www.freerider.ro

Marius

This entry was posted in Transport and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>