Cu un copac nu faci padure!

Nici cu o expozitie foto nu faci minuni, dar poti ridica totusi niste semne de intrebare, niste ingrijorari in mintea oamenilor, le poti arata cate implicatii are padurea in viata noastra si cat de important e sa o protejam. La asta ne-am gandit cand am montat expozitia ”Cu un copac nu faci padure!” la Gradina Botanica din Bucuresti. Timp de 6 zile, toti oamenii care s-au perindat in mica noastra jungla au putut afla ce au in comun padurile din Camerun, Romania,  Brazilia, Burkina Faso si Chile. 

Expozitia a fost o parte din proiectul ”Educatie pentru management sustenabil si responsabil al padurilor”, derulat in parteneriat cu asociatii, universitati si institutii de cercetare din Romania, Italia, Spania, Polonia si Malta.

Dar unul dintre cele mai bune lucruri care s-au intamplat in proiectul asta tind sa cred ca este aparitia manualului ”Cu un copac nu faci padure!”, gandit ca un instrument de lucru multimedia care sa vina in sprijinul profesorilor. Pe baza acestuia se pot realiza laboratoare pentru dezvoltarea durabila si de comunicare sociala pe tema protectiei padurilor lumii, in gimnaziu si licee. Contine documente, jocuri, filme si fotografii color si poate fi descarcat de aici.

Raluca

This entry was posted in Energie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>